Coby van der Zee – detailpagina

Why
Ik geniet ervan als mensen, individueel of binnen teamverband, de moed vinden om op zoek te gaan naar hun kern en op authentieke wijze zelfbewust hun plek in nemen en hun weg vervolgen. Wat ’n mooie beweging wordt er dan zichtbaar! Maar wat moet er soms veel ont-wikkeld worden. Leren leven met paradoxen – zoals kwetsbaarheid en kracht, verbinding en autonomie, sturen en volgen, gevoel en verstand – intrigeert me en ik vind het uitdagend om anderen hierin professioneel te begeleiden. ‘Lerende wijs’ is een levensmotto van me geworden.
Ik houd ervan om tot de kern door te dringen waarbij de ander de regie houdt over z’n eigen leerproces.

How
Zelfgestuurd en ontdekkend leren zijn voor mij sleutelwoorden. Ik houd ervan om op speelse, visuele en creatieve wijze patronen zichtbaar te maken, zowel individueel als in teams.
Daarom start ik graag met ‘een lege tafel’ en luister ik naar wat er naar boven komt, er op gelegd wordt of wat er onder blijft. Ik werk veel in het hier-en-nu, de patronen zijn immers ook in deze ontmoeting zichtbaar.
Zodra er bewustwording ontstaat kun je zelf de verantwoordelijkheid (leren) oppakken door keuzes te maken en nieuwe paden te creëren. Vanuit deze flow kom je zowel als persoon als professional in je kracht te staan! Ik motiveer graag mensen tot het innemen van hun eigen plek. En je eigen plek… die kun je alleen zélf innemen!
Professionele begeleiding is voor mij op en top maatwerk waarbij ik graag creatieve werkvormen inzet. Ik ben enthousiast over het LIFELanguages™ communicatieprofiel, dat ik zoveel mogelijk in begeleidingstrajecten en teamcoaching inzet.

What
Met veel enthousiasme begeleid ik leer- en veranderingsprocessen van individuen, teams en organisaties. Ik werk graag met professionals vanuit diverse werkvelden: onderwijs, kerkelijke en maatschappelijke organisaties, zorg en hulpverlening.
Vanuit vertrouwen in mijn professionaliteit krijg ik graag voldoende ruimte om, in samenwerking met de medewerker of het team te doen wat nodig is.

Who
Coby van der Zee| Dynanoia
Zelfstandig professional en werkzaam als supervisor, (team)coach, intervisor, trainer, procesbegeleider en docent aan de Post HBO opleiding Excellent Coachen van CC Excellence.
Ik ben enthousiast over m’n vak, gedreven, ga voluit voor kwaliteit en houd ervan om vanuit verschillende invalshoeken de vraag te bekijken zodat er nieuwe en/of meerdere perspectieven ontstaan.
Uiteraard blijf ik ook mezelf ontwikkelen middels opleiding en bijscholing en houd ik me als professional scherp door deel te nemen aan diverse intervisiegroepen.