Trainingsacteren

Supervisorisch Trainingsacteren

Oefenen door te ervaren. Soms kan dat op de werkvloer, soms breng je de werkvloer mee naar de lesruimte. Op een prettige plek, en samen met vakgenoten, een deelaspect van je eigen gedrag uit de praktijk onder het vergrootglas leggen.

Supervisorisch trainingsacteren kenmerkt zich door het vraaggerichte karakter. Bij socialadvisors zal je acteurs tegenkomen die beroepsmatig supervisor én coach zijn. Deze begeleidingskundigen kunnen – naast het begeleiden van mensen in leren – zich óók nog eens goed invoelen en gedrag spiegelen.

De kick zit voor deze acteurs in het aansluiten op de leervraag. Klein, realistisch spel en een luchtige setting waarin je kunt oefenen en uitproberen.

Als er gebruik gemaakt wordt van een supervisorisch trainingsacteur heeft iedereen een eigen rol en functie:

  • De inbrenger heeft de absolute controle en richt zich op wat moeizaam verliep binnen een praktijksituatie;
  • De docent begeleidt de leercontext en het te oefenen gedrag; ook deelt hij zijn expertise over gedragsbeïnvloeding.
  • De supervisorisch trainingsacteur luistert en stelt vragen over concreet waarneembaar gedrag en neemt de ander mee in de simulatie, om vervolgens vanuit zijn rol terug te geven hoe hij gedrag gevoeld en ervaren heeft.
  • De mede groepsleden observeren gericht op de leervraag, helpen en assisteren indien gewenst en geven constructieve feedback terug aan de inbrenger.

Testimonials

Niet te geloven hoe in een paar seconden het gedrag zo precies herkenbaar wordt neergezet door de trainingsacteur. Hierdoor voelt het voor mij niet als een rollenspel maar is het echt. Bijzonder genoeg gebeurt fysiek precies hetzelfde. Ik krijg vlekken in mijn nek en begin te stuntelen. Doordat ik het met een collega vooraf besproken had, lukt het me deze keer om het eens helemaal anders te doen. ik ben blij dat ik het gedaan heb.
Orthopedagoge tijdens bijscholing

Ik werk uitsluitend nog maar met mensen van socialadvisors. Ik kan er op vertrouwen dat ze heel secuur te werk gaan. In deze veiligheid lukt het me goed om mijn eigen rol te pakken. Doordat we dat inmiddels al jaren doen, is er een goede samenwerking en afstemming. Al voor de supervisorisch trainingsacteur aan het werk is, weet ik dat het goed gaat komen.
Docent academisch onderwijs

Als supervisorisch trainingsacteur werk ik graag binnen socialadvisors. Het is een prettige club mensen die elkaar helpt en ondersteunt. Tijdens de inwerkavonden hebben we meestal enorme lol, maar zijn we ook vooral bezig met steeds beter worden in ons vak. Ik hou van het kleine, minimalistische spel. Eigenlijk lijkt het voor mij meer op het opstellingenwerk dat ik binnen mijn supervisie doe dan op toneelspelen.
Supervisorisch trainingsacteur socialadvisors

Voor ons groot evenement met honderden deelnemers maken we graag gebruik van socialadvisors. Iedere trainingsacteur heeft zijn eigenheid maar we weten dat wat er via deze organisatie binnen komt, gedegen en consistent is. Dat maakt dat we vaak meerdere trainingsacteurs op dezelfde locatie hebben in verschillende workshop-rondes. Deze praktische workshops worden gemiddeld zeer hoog beoordeeld. (95% geeft de hoogste score mogelijk). Dat is wel waar het over gaat, voor een kritische doelgroep een goed en afwisselend programma bieden.
Eventmanager academische bijscholing